כתיבה תרפיה

כתיבה טיפולית וביבליותרפיה

כתיבה טיפולית ואינטואיטיבית

מחקר פסיכולוגי: כתיבה מסייעת להתגבר ולהקל על קשיים נפשיים 

כמה פעמים נכנסתם הביתה אחרי יום עמוס ולא פשוט, וכל כך הייתם זקוקים לדבר עם מישהו אחרי חוויה לא פשוטה שעברתם באותו היום? לעיתים בתוך סערת רגשות קשה אנחנו כל כך זקוקים להוציא החוצה, אבל לא תמיד החברים זמינים לנו. לפעמים הם בעצמם בתוך קושי, או עסוקים, ואנחנו נשארים לבד עם הכאב, סערת הרגשות ורצון חזק להוציא את הדברים החוצה ולהקל על עצמנו.

במחקר שנערך באוניברסיטת קליפורניה בנושא. במחקר השתתפו הנחקרים בסריקות מוח והונחו לכתוב במשך 20 דקות ליום.המחקר מצא כי כתיבה ביד ובעט לא במחשב, הייתה אפקטיבית יותר מכתיבה ישירות במחשב..

גם כשמדובר בחרדה או אפילו בפוסט טראומה כתיבה טיפולית ואינטואיטיבית הוכחה כעוזרת לעבד את האירועים ולהוציא אותם החוצה בדרך שלעיתים היא קלה יותר משיחה או דיבור ורבלי.

קראו עוד

 

מטרתה העיקרית של הכתיבה האינטואיטיבית היא לדגדג את לא מודע שלנו ולשלוח את אותו מבקר פנימי בתוכנו לכוס קפה בבית קפה ורצוי שיאכל גם כמה קוראסונים ויתעכב שם עד שנסיים.

כל מילה שעולה לנו בראש בכתיבה אינטואיטיבית נכונה. אין מילים לא נכונות . 

רצוי לכתוב על דף חלק ולא שורות מאחר ושורות מייצרות תחושה של מסגרת ובכתיבה אינטואיטיבית כל המטרה שלנו היא לצאת מהמסגרת הזו. לפרוץ ולשבור את כללי הכתיבה 

היתרונות שבכתיבה בקבוצה

בכתיבה טיפולית בתוך קבוצה מגינה ומכילה, קיים רובד תרפויתי נוסף הצורך וןהיכולת לשתף בקבוצה את הטקסט מאפשר לנו להרגיש נראים, כשכל הקבוצה חולקת איתנו את המילים שלנו, את הכאב, את המסע 

לקריאה נוספת

איך כתיבה אינטואיטיבית מסייעת לנפש ולמה עדיף שתיעשה בעט – שיר שוורץ ואיתן גילון

כוחה המרפא של המילה הכתובה – שיר שוורץ

 
 
כתיבה טיפולית אינטואיטיבית